Met de acquisitie versterkt Valeo haar positie in technologieën die autonoom rijden mogelijk maken, aldus een verklaring. "Dit stelt de groep in staat om autofabrikanten nieuwe telematische systemen vol connectiviteit-functies en cyber-veiligheid die is afgestemd op deze sterk groeiende markt te bieden."

Beide bedrijven sloten begin dit jaar al een samenwerkingsverband. Hoeveel geld met de overname is gemoeid, is niet bekend gemaakt. Peiker realiseerde vorig jaar een omzet van 310 miljoen euro en biedt werk aan een kleine duizend mensen. De Duitsers zijn daarmee wel wat kleiner dan de nieuwe Franse moeder want die haalt een omzet van 12,7 miljard met 82.700 werknemers in 30 landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding