Dat meldt de financiële site Spaargids.be. "Wie ook zijn vorige auto met een lening financierde, zal dat zeer sterk merken. Het verschil met toen bedraagt snel honderden euro’s," aldus Spaargids.be. De site verzamelde zoals altijd de tarieven van de diverse aanbieders. Daaruit blijkt dat de strijd die de diverse banken naar aanleiding van het Autosalon voeren deze keer vroeger lijkt ingezet dan anders. Dat heeft wellicht te maken met de nieuwe autofiscaliteit in Vlaanderen. Voor dieselvoertuigen die vanaf 1 januari 2016 worden ingeschreven, kan de factuur sterk oplopen, waardoor velen al voor nieuwjaar hun wagen willen laten inschrijven.

De lage tarieven zijn in elk geval goed nieuws voor wie de gewoonte heeft om zijn auto op afbetaling te kopen, stelt Spaargids.be. In 2011 bedroeg het toptarief van aanbieder CPH nog 3,79%. Toch waarschuwt de site wel dat sommige instellingen nog altijd behoorlijk hoge tarieven tot zelfs 10 procent rekenen. Ook is het zo dat meestal hogere tarieven gelden voor de aankoop van een tweedehandsvoertuig. "Voor een financiering hoef je trouwens niet naar de bank. Je kan ook een financiering afsluiten bij de autoconstructeur zelf. Niet zelden tegen 0%. Maar dan verlies je misschien een korting op de aankoop of gratis accessoires. Best reken je dan uit wat het goedkoopste is. Zeker nu met de lage rente."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding