Het vliegtuigje voor zes passagiers heeft een kruissnelheid van 420 knopen waarmee het één van de snelste toestellen in dit segment is. Wie er één wil – en kan – kopen, kan kiezen uit een reeks opties zoals bediening van de audio, ramen en andere apparatuur vanaf een smartphone.

Topman Michimasa Fujino van Honda Aircraft: "We zijn verrukt dat we kunnen beginnen met de aflevering van de HondaJet waarmee we onze belofte waarmaken om de mobiliteit vooruit te helpen door innovatie. We hopen dat we snel vele HondaJets op vliegvelden rond de wereld zien verschijnen."

Tegelijkertijd heeft Mitsubishi Heavy, een zusterbedrijf van het gelijknamige automerk, laten weten de lancering van het eerste in Japan gebouwde lijntoestel uit te stellen tot 2018. Een eerste proefvlucht in november heeft zoveel problemen aan het licht gebracht dat er nog veel werk verzet moet worden. Ondanks die problemen heeft Mitsubishi Heavy al meer dan 400 bestellingen voor het vliegtuig binnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding