‘Amerikaanse Kwik-Fit’ brengt 1 miljard dollar op

De Amerikaanse keten van reparatie-werkplaatsen en autowinkels Pep Boys is voor 1 miljard dollar gekocht door de bekende belegger Carl Icahn.

Hij troefde daarbij bandenfabrikant Bridgestone af die al een overeenkomst had met Pep Boys maar uiteindelijk de handdoek in de ring gooide toen Icahn met steeds meer geld over de brug kwam.

Pep Boys – Manny, Moe & Jack, zoals de onderneming officieel heet, is gevestigd in Philadelphia en telt 800 werkplaatsen waar ook onderdelen worden verkocht en andere diensten rond het autorijden beschikbaar zijn. Het bedrijf is daarmee actief in 35 Amerikaanse staten en in Peurto Rico. De laatste tijd ging het vooral met de banden-activiteiten moeilijk en daarom zochten de eigenaren naar een nieuwe manier om geld binnen te halen. Volgens Icahn heeft het bedrijf ‘een enorm groeipotentieel’. Hij is van plan Pep Boys samen te brengen met concurrent Auto Plus met 270 vestigingen, die hij eerder dit jaar binnen haalde. Icahn moest Bridgestone wel 39,5 miljoen dollar betalen voor de al gemaakte kosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Amerikaanse Kwik-Fit’ brengt 1 miljard dollar op - Automobielmanagement.nl

‘Amerikaanse Kwik-Fit’ brengt 1 miljard dollar op

De Amerikaanse keten van reparatie-werkplaatsen en autowinkels Pep Boys is voor 1 miljard dollar gekocht door de bekende belegger Carl Icahn.

Hij troefde daarbij bandenfabrikant Bridgestone af die al een overeenkomst had met Pep Boys maar uiteindelijk de handdoek in de ring gooide toen Icahn met steeds meer geld over de brug kwam.

Pep Boys – Manny, Moe & Jack, zoals de onderneming officieel heet, is gevestigd in Philadelphia en telt 800 werkplaatsen waar ook onderdelen worden verkocht en andere diensten rond het autorijden beschikbaar zijn. Het bedrijf is daarmee actief in 35 Amerikaanse staten en in Peurto Rico. De laatste tijd ging het vooral met de banden-activiteiten moeilijk en daarom zochten de eigenaren naar een nieuwe manier om geld binnen te halen. Volgens Icahn heeft het bedrijf ‘een enorm groeipotentieel’. Hij is van plan Pep Boys samen te brengen met concurrent Auto Plus met 270 vestigingen, die hij eerder dit jaar binnen haalde. Icahn moest Bridgestone wel 39,5 miljoen dollar betalen voor de al gemaakte kosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding