Van het Duitse trio premiummerken heeft alleen BMW de cijfers nog niet bekend gemaakt. Maar de afzetgroei was in de eerste drie kwartalen zo’n zes procent. Daarmee zou het merk over heel 2015 eindigen op meer dan 1,9 miljoen stuks.

De score van Mercedes komt neer op plus 13,4 procent vergeleken met 2014. Vooral in Azië ging het crescendo. De Chinese markt is inmiddels de grootste (373.500) voor Mercedes. In procenten groeide het merk er afgelopen jaar met een derde. In Japan is Mercedes inmiddels een groter importmerk dan Volkswagen. Met het inhalen van Audi is Mercedes-ceo Dieter Zetsche een stuk dichter bij zijn doel uitgekomen: in 2020 Duitslands succesvolste premiummerk te zijn. Audi groeide afgelopen jaar weliswaar ook, maar die aanwas kwam neer op ‘slechts’ 3,6 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding