Tesla sleept fabrikant speciale deuren voor de rechter

Tesla heeft de leverancier van de omhoog openslaande deuren voor de nieuwe Model X de laan uit gestuurd en sleept dat bedrijf nu zelfs voor de rechter wegens wanprestatie.

Volgens Tesla was er van alles mis met de deuren van de Duitse fabrikant Hoerbiger Automotive Comfort Systems: ze zakten in, werden te heet, lekten olie en werkten uiteindelijk helemaal niet meer. Hoerbiger heeft daarom ten onrechte de indruk gewerkt dat het verticaal omhoog slaande deuren van voldoende kwaliteit kon leveren, aldus de schadeclaim die is ingediend bij een districtsrechter in Californië. Door de problemen is de aflevering van de nieuwe Model X ook vertraagd wat Tesla haar – voormalige – Duitse leverancier eveneens aanrekent. "We zijn gedwongen om naar de rechter te stappen omdat Hoerbiger de contracten die ze met ons had afgesloten negeerde en in plaats daarvan een groot bedrag opeiste waar ze geen recht op hadden," verklaart Tesla.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Laat me raden: moest in weinig tijd worden ontwikkeld en tegen zo laag mogelijke kosten.

Geplaatst door: Marc Klaver op
Tesla sleept fabrikant speciale deuren voor de rechter - Automobielmanagement.nl

Tesla sleept fabrikant speciale deuren voor de rechter

Tesla heeft de leverancier van de omhoog openslaande deuren voor de nieuwe Model X de laan uit gestuurd en sleept dat bedrijf nu zelfs voor de rechter wegens wanprestatie.

Volgens Tesla was er van alles mis met de deuren van de Duitse fabrikant Hoerbiger Automotive Comfort Systems: ze zakten in, werden te heet, lekten olie en werkten uiteindelijk helemaal niet meer. Hoerbiger heeft daarom ten onrechte de indruk gewerkt dat het verticaal omhoog slaande deuren van voldoende kwaliteit kon leveren, aldus de schadeclaim die is ingediend bij een districtsrechter in Californië. Door de problemen is de aflevering van de nieuwe Model X ook vertraagd wat Tesla haar – voormalige – Duitse leverancier eveneens aanrekent. "We zijn gedwongen om naar de rechter te stappen omdat Hoerbiger de contracten die ze met ons had afgesloten negeerde en in plaats daarvan een groot bedrag opeiste waar ze geen recht op hadden," verklaart Tesla.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Laat me raden: moest in weinig tijd worden ontwikkeld en tegen zo laag mogelijke kosten.

Geplaatst door: Marc Klaver op