Mercedes kocht vorig jaar een belang van 25 procent in MV Agusta waarbij wel werd beloofd dat de motorfietsen in Italië gebouwd blijven worden zonder tussenkomst van Mercedes-moeder Daimler AG. Nu heeft Castiglioni laten weten dat in eerste instantie 127 Mercedes-dealers de MV Agusta motorfietsen tussen de auto’s gaan zetten. MV Agusta gaat verder een beperkt aantal F3 Solar Beam concept-voertuigen bouwen die voorzien zijn van de ‘gouden lak’ die kenmerkend is voor de Mercedes-AMG GT. Voorshands blijft het daarbij wat de samenwerking betreft. Daimler-topman Dieter Zetsche heeft immers al eerder laten weten geen interesse te hebben in volledige overname van de motorfabrikant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding