Mercedes-dealer gaat MV Agusta-motorfietsen verkopen

Mercedes-dealers in heel Europa gaan ook motorfietsen van het Italiaanse merk MV Agusta verkopen. Topman Giovanni Castiglioni heeft laten weten dat beide bedrijven de eerder getekende samenwerking verder gaan uitbouwen tot in de showroom.

Mercedes kocht vorig jaar een belang van 25 procent in MV Agusta waarbij wel werd beloofd dat de motorfietsen in Italië gebouwd blijven worden zonder tussenkomst van Mercedes-moeder Daimler AG. Nu heeft Castiglioni laten weten dat in eerste instantie 127 Mercedes-dealers de MV Agusta motorfietsen tussen de auto’s gaan zetten. MV Agusta gaat verder een beperkt aantal F3 Solar Beam concept-voertuigen bouwen die voorzien zijn van de ‘gouden lak’ die kenmerkend is voor de Mercedes-AMG GT. Voorshands blijft het daarbij wat de samenwerking betreft. Daimler-topman Dieter Zetsche heeft immers al eerder laten weten geen interesse te hebben in volledige overname van de motorfabrikant.

Mercedes-dealer gaat MV Agusta-motorfietsen verkopen - Automobielmanagement.nl

Mercedes-dealer gaat MV Agusta-motorfietsen verkopen

Mercedes-dealers in heel Europa gaan ook motorfietsen van het Italiaanse merk MV Agusta verkopen. Topman Giovanni Castiglioni heeft laten weten dat beide bedrijven de eerder getekende samenwerking verder gaan uitbouwen tot in de showroom.

Mercedes kocht vorig jaar een belang van 25 procent in MV Agusta waarbij wel werd beloofd dat de motorfietsen in Italië gebouwd blijven worden zonder tussenkomst van Mercedes-moeder Daimler AG. Nu heeft Castiglioni laten weten dat in eerste instantie 127 Mercedes-dealers de MV Agusta motorfietsen tussen de auto’s gaan zetten. MV Agusta gaat verder een beperkt aantal F3 Solar Beam concept-voertuigen bouwen die voorzien zijn van de ‘gouden lak’ die kenmerkend is voor de Mercedes-AMG GT. Voorshands blijft het daarbij wat de samenwerking betreft. Daimler-topman Dieter Zetsche heeft immers al eerder laten weten geen interesse te hebben in volledige overname van de motorfabrikant.