Het jaar 2015 is al met al ook nog beter verlopen dan eerst werd gevreesd, want dankzij een eindspurt in december zijn de verkopen uiteindelijk nog 8,5 procent hoger uitgekomen op 20,6 miljoen voertuigen. Dat is overigens wel minder dan in voorafgaande jaren want in 2014 werd nog 10 procent en in het jaar daarvoor zelfs 16 procent groei gerealiseerd.

Dat meldt de China Passenger Car Association CPCA. De toch nog gunstige gang van zaken is voor een flink deel te danken aan belastingverlagingen, stelt de autoclub. Nadat de autoverkopen in de eerste helft van vorig jaar een flinke ader hadden gelaten, besloot de regering in Beijing in oktober de markt te stimuleren door de BTW op auto’s met een motor tot 1,6 liter te verlagen. De CPCA verwacht dat die maatregel de autoverkopen ook dit jaar nog een flinke ‘boost’ zal geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding