China, waar het Duitse merk vorig jaar een min moest noteren, trekt nu weer aardig aan. Audi verkocht er 54.402 auto’s, ruim 6 procent meer dan in januari 2014, waarmee China nu dus goed is voor bijna 40 procent van de wereldwijde afzet. In Europa kwam Audi, ondanks alle negatieve publiciteit rond het dieselschandaal bij moederbedrijf VW, toch uit op 6,5 procent groei naar 59.900 eenheden. Duitsland zelf liet een groei met ruim 10 procent zien terwijl Audi in Spanje bijna een kwart meer auto’s verkocht dan een jaar geleden. Wat modellen betreft zit de grootste groei bij de SUV’s. Van de AudiQ3, Q5 en Q7 reden er alles bij elkaar 46.350 weg bij de dealer, wat een goede 20 procent meer is op jaarbasis. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding