Zij protesteren tegen het feit dat Tesla veel bouwvakkers van buiten Nevada aan de fabriek laat werken. De staat heeft Tesla voor de komende 20 jaar 1,25 miljard aan belastingvoordelen toegezegd om de fabriek binnen te halen maar de autofabrikant heeft in ruil daarvoor wel toegezegd zeker de helft van de 6.500 benodigde werknemers uit Nevada zelf te halen. Volgens de bouwvakkers en hun bond blijkt al tijdens de bouwfase dat Tesla zich niet aan die afspraak houdt. "Het is een klap in het gezicht van de werkers uit Nevada om op de parkeerterreinen al die auto’s met kentekens uit andere staten te zien," aldus Todd Koch die voorzitter is van wat heet de Building and Construction Trades Council of North Nevada.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding