Chinese bouwer ‘copy cat’ auto’s geschorst

De Chinese autoriteiten hebben de productievergunning geschorst van de kleinere autofabrikant Shuanghuan Automobile Co. die namaak Smarts en BMW X5’s bouwde.

Het al meer dan 25 jaar bestaande bedrijf deed eerder een poging die beide modellen in Europa op de markt te brengen maar Daimler en BMW wisten dat via rechtszaken in Italië en Duitsland tegen te houden.

De schorsing lijkt echter niet zo zeer te maken te hebben met de ‘copy cat’ modellen maar meer met het feit dat Shuanghuan Automobile Co. veel te weinig auto’s bouwde. Shuanghuan is ook één van de meer dan 50 autofabrikanten die de laatste jaren om die reden hun vergunning zijn kwijt geraakt, meldt het ministerie voor industrie en informatietechnologie. Dat ministerie kondigde bijna drie jaar geleden al aan dat het kleine of zwakke binnenlandse autofabriekjes zou ‘wieden’ om de autosector gezonder te maken en een sterkere concurrentiepositie te geven.  

Smart 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chinese bouwer ‘copy cat’ auto’s geschorst - Automobielmanagement.nl

Chinese bouwer ‘copy cat’ auto’s geschorst

De Chinese autoriteiten hebben de productievergunning geschorst van de kleinere autofabrikant Shuanghuan Automobile Co. die namaak Smarts en BMW X5’s bouwde.

Het al meer dan 25 jaar bestaande bedrijf deed eerder een poging die beide modellen in Europa op de markt te brengen maar Daimler en BMW wisten dat via rechtszaken in Italië en Duitsland tegen te houden.

De schorsing lijkt echter niet zo zeer te maken te hebben met de ‘copy cat’ modellen maar meer met het feit dat Shuanghuan Automobile Co. veel te weinig auto’s bouwde. Shuanghuan is ook één van de meer dan 50 autofabrikanten die de laatste jaren om die reden hun vergunning zijn kwijt geraakt, meldt het ministerie voor industrie en informatietechnologie. Dat ministerie kondigde bijna drie jaar geleden al aan dat het kleine of zwakke binnenlandse autofabriekjes zou ‘wieden’ om de autosector gezonder te maken en een sterkere concurrentiepositie te geven.  

Smart 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding