Over de winst die dat heeft opgeleverd, heeft Liqui Moly geen cijfers naar buiten gebracht. Wel deelt het bedrijf mee dat er in de loop van vorig jaar 35 banen zijn bijgekomen waarmee Liqui Moly nu 731 werknemers telt. Zij krijgen allen een bonus van 3.630 euro bij een volledige werkweek.

Liqui Moly stelt verder dat de groei sterk is afgeremd door de problemen op de Russische automarkt. De sterke daling van de koers van de roebel leidde tot hogere verkoopprijzen en daardoor een lagere afzet. Daar staat echter wel een krachtige groei in Duitsland zelf tegenover want daar ging de omzet met 7 procent omhoog. Om die groei vast te houden, gaat Liqui Moly ook 13 miljoen investeren in haar fabriek in Saarlouis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding