Nu heeft topman Paul Philpott van Kia Motors UK weer gezegd dat Brexit de Britse automarkt en de autofabrieken in de land ernstig kan ondermijnen. "Als we in de EU blijven, dan kunnen we dit jaar al doorgroeien naar 2,7 miljoen nieuwe auto’s. Ik hoop ook dat dat dan de nieuwe norm zal worden. Maar een stem vóór Brexit zou het vertrouwen van de consument ernstig kunnen ondermijnen waar het gaat om één van de grootste aankopen die ze doen, een nieuwe auto. Het is één grote sprong in het duister," aldus Philpott tijdens een briefing voor journalisten.”

Ook Philpott stelt dat Groot-Brittannië waarschijnlijk wel tot een handelsovereenkomst met de rest van de EU kan komen ‘maar dat kan twee, vijf, misschien wel tien jaar duren.’ Bovendien kan uittreding de kracht van het Britse pond tegenover de euro ondermijnen. De laatste weken is het Pond al stevig gezakt nu verkiezingspoll’s duidelijk maken dat de kans op Brexit steeds groter wordt.

Eerder bleek uit een onderzoek van de Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT dat ruim driekwart van de Britse autobazen wil dat hun land in de EU blijft. Volgens de leden van de organisatie heeft dat lidmaatschap een positieve ‘impact’ op hun bedrijf. Veel van de betrokkenen in de Britse autosector vinden het ook belangrijk dat ze invloed blijven houden op de normen en regels die Brussel vast stelt. "Ik ben het eens met die 77 procent die voor behoud van het EU-lidmaatschap zijn," aldus Philpott.