Ford vernieuwt researchcentrum bij Detroit (filmpje)

Ford gaat het inmiddels 63 jaar oude onderzoek- en engineeringcentrum bij Detroit grondig moderniseren.

Doel is de inefficiënte verzameling oude gebouwen om te vormen tot een moderne, groene en high-tech omgeving waar meer mensen samen kunnen werken en innoveren, verwoordt de autofabrikant. Over een jaar of vijf staat ook het vervangen van het hoofdkwartier, bekend als Glass House, op de agenda.

De kosten van de hele operatie, die zo’n zeven jaar zal duren, worden geschat op een miljard dollar. Het hele complex moet uiteindelijk plaats bieden aan 24.000 mensen, het dubbele van wat er nu in het researchcentrum werkt. De nieuwe campus wordt ook bediend door een netwerk van autonoom rijdende voertuigen, on-demand shuttles en elektrische fietsen.

Ford zelf doet geen mededelingen over de kosten maar heeft de plannen wel aan de medewerkers gepresenteerd via een webcast. "Nu we omschakelen naar een auto- en mobiliteitsbedrijf investeren we in onze mensen en de tools die zij gebruiken om onze visie waar te maken," zegt CEO Mark Fields. "Onze teams samenbrengen in een open en tot samenwerking uitnodigende omgeving verbetert het leven van onze mensen, versnelt de besluitvorming en levert resultaten af voor zowel onze kernactiviteit als nieuwe businesses."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford vernieuwt researchcentrum bij Detroit (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Ford vernieuwt researchcentrum bij Detroit (filmpje)

Ford gaat het inmiddels 63 jaar oude onderzoek- en engineeringcentrum bij Detroit grondig moderniseren.

Doel is de inefficiënte verzameling oude gebouwen om te vormen tot een moderne, groene en high-tech omgeving waar meer mensen samen kunnen werken en innoveren, verwoordt de autofabrikant. Over een jaar of vijf staat ook het vervangen van het hoofdkwartier, bekend als Glass House, op de agenda.

De kosten van de hele operatie, die zo’n zeven jaar zal duren, worden geschat op een miljard dollar. Het hele complex moet uiteindelijk plaats bieden aan 24.000 mensen, het dubbele van wat er nu in het researchcentrum werkt. De nieuwe campus wordt ook bediend door een netwerk van autonoom rijdende voertuigen, on-demand shuttles en elektrische fietsen.

Ford zelf doet geen mededelingen over de kosten maar heeft de plannen wel aan de medewerkers gepresenteerd via een webcast. "Nu we omschakelen naar een auto- en mobiliteitsbedrijf investeren we in onze mensen en de tools die zij gebruiken om onze visie waar te maken," zegt CEO Mark Fields. "Onze teams samenbrengen in een open en tot samenwerking uitnodigende omgeving verbetert het leven van onze mensen, versnelt de besluitvorming en levert resultaten af voor zowel onze kernactiviteit als nieuwe businesses."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding