PSA eist meer dan half miljard van leveranciers onderdelen

PSA Group eist 507,8 miljoen euro schadevergoeding van leveranciers van onderdelen die veroordeeld zijn wegens deelname aan een prijskartel. De schade-eis richt zich onder meer tegen het Duitse Schaeffler, AB SKF uit Zweden en enkele Japanse fabrikanten.

De afgelopen tijd zijn tientallen fabrikanten van auto-onderdelen, van ruitenwissers tot airbags en van sturen tot veiligheidsriemen, in de Verenigde Staten, Europa en Japan veroordeeld tot miljarden aan boetes omdat ze zich jarenlang schuldig hadden gemaakt aan illegale prijs- en marktafspraken. De benadeelde klanten van dergelijke leveranciers laten zich liever niet horen en regelen eventuele claims graag binnenskamers maar PSA Group van Peugeot, Citroën en DS maakt daar nu een opvallende uitzondering op.  

De schadeclaim is onthuld door één van de betrokken onderdelenfabrikanten, het Japanse NSK Corp. De schadezaak is rechtstreeks gekoppeld aan een besluit van de Europese Commissie om de fabrikanten van onderdelen een hoge boete op te leggen. "PSA Group zoekt compensatie die hun verliezen of hogere kosten voor financiering weerspiegelen." NSK Corp voegt er aan toe – nog – geen soortgelijke eisen van andere afnemers ontvangen te hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

PSA eist meer dan half miljard van leveranciers onderdelen - Automobielmanagement.nl

PSA eist meer dan half miljard van leveranciers onderdelen

PSA Group eist 507,8 miljoen euro schadevergoeding van leveranciers van onderdelen die veroordeeld zijn wegens deelname aan een prijskartel. De schade-eis richt zich onder meer tegen het Duitse Schaeffler, AB SKF uit Zweden en enkele Japanse fabrikanten.

De afgelopen tijd zijn tientallen fabrikanten van auto-onderdelen, van ruitenwissers tot airbags en van sturen tot veiligheidsriemen, in de Verenigde Staten, Europa en Japan veroordeeld tot miljarden aan boetes omdat ze zich jarenlang schuldig hadden gemaakt aan illegale prijs- en marktafspraken. De benadeelde klanten van dergelijke leveranciers laten zich liever niet horen en regelen eventuele claims graag binnenskamers maar PSA Group van Peugeot, Citroën en DS maakt daar nu een opvallende uitzondering op.  

De schadeclaim is onthuld door één van de betrokken onderdelenfabrikanten, het Japanse NSK Corp. De schadezaak is rechtstreeks gekoppeld aan een besluit van de Europese Commissie om de fabrikanten van onderdelen een hoge boete op te leggen. "PSA Group zoekt compensatie die hun verliezen of hogere kosten voor financiering weerspiegelen." NSK Corp voegt er aan toe – nog – geen soortgelijke eisen van andere afnemers ontvangen te hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding