De afgelopen tijd zijn tientallen fabrikanten van auto-onderdelen, van ruitenwissers tot airbags en van sturen tot veiligheidsriemen, in de Verenigde Staten, Europa en Japan veroordeeld tot miljarden aan boetes omdat ze zich jarenlang schuldig hadden gemaakt aan illegale prijs- en marktafspraken. De benadeelde klanten van dergelijke leveranciers laten zich liever niet horen en regelen eventuele claims graag binnenskamers maar PSA Group van Peugeot, Citroën en DS maakt daar nu een opvallende uitzondering op.  

De schadeclaim is onthuld door één van de betrokken onderdelenfabrikanten, het Japanse NSK Corp. De schadezaak is rechtstreeks gekoppeld aan een besluit van de Europese Commissie om de fabrikanten van onderdelen een hoge boete op te leggen. "PSA Group zoekt compensatie die hun verliezen of hogere kosten voor financiering weerspiegelen." NSK Corp voegt er aan toe – nog – geen soortgelijke eisen van andere afnemers ontvangen te hebben.