Fiat Chrysler mogelijk samen met Google

Fiat Chrysler legt de laatste hand aan een samenwerking met Google op het gebied van autonoom rijdende voertuigen.

Zowel het autobedrijf van Sergio Marchionne als de internetgigant zoeken al langer naar partners en nu lijken ze elkaar gevonden te hebben, zo meldt The Wall Street Journal. Volgens de berichten praten de partijen al maanden over een partnerschap. Die gesprekken zouden zich nu in een afrondende fase bevinden. Google is met zijn zelfrijdende voertuigjes al zo ver dat die hier en daar op de openbare weg worden getest maar heeft een partner nodig uit de auto-industrie om die verder te ontwikkelen en straks ook in grote aantallen te bouwen. Fiat Chrysler wil op zijn beurt niet achterblijven bij autonoom rijden maar heeft niet de middelen in huis om de kosten ervan te dragen. Marchionne zelf probeerde vorig jaar al een fusie met General Motors tot stand te brengen en hengelde onlangs nog naar Ford maar krijgt bij die concurrenten steeds nul op het rekest. Zowel Fiat Chrysler als Google weigert overigens ieder commentaar op de berichten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Strategisch zeer goede zet van Marchionne!!!!

Geplaatst door: a.doornbos op
Fiat Chrysler mogelijk samen met Google - Automobielmanagement.nl

Fiat Chrysler mogelijk samen met Google

Fiat Chrysler legt de laatste hand aan een samenwerking met Google op het gebied van autonoom rijdende voertuigen.

Zowel het autobedrijf van Sergio Marchionne als de internetgigant zoeken al langer naar partners en nu lijken ze elkaar gevonden te hebben, zo meldt The Wall Street Journal. Volgens de berichten praten de partijen al maanden over een partnerschap. Die gesprekken zouden zich nu in een afrondende fase bevinden. Google is met zijn zelfrijdende voertuigjes al zo ver dat die hier en daar op de openbare weg worden getest maar heeft een partner nodig uit de auto-industrie om die verder te ontwikkelen en straks ook in grote aantallen te bouwen. Fiat Chrysler wil op zijn beurt niet achterblijven bij autonoom rijden maar heeft niet de middelen in huis om de kosten ervan te dragen. Marchionne zelf probeerde vorig jaar al een fusie met General Motors tot stand te brengen en hengelde onlangs nog naar Ford maar krijgt bij die concurrenten steeds nul op het rekest. Zowel Fiat Chrysler als Google weigert overigens ieder commentaar op de berichten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Strategisch zeer goede zet van Marchionne!!!!

Geplaatst door: a.doornbos op