De belangrijkste tegenstander was de Franse staat die bijna 20 procent van de aandelen Renault in handen heeft. "De regering hamert al sinds 2012 op een beperking van de beloning van de topmensen in het bedrijfsleven," verklaarde een woordvoerder van het ministerie van economische zaken. Na kritiek van andere aandeelhouders verklaarde Ghosn zelf ‘dat dit een zaak is van de Raad van Bestuur’.

De leden van die raad besloten daags na de jaarvergadering om de resolutie naast zich neer te leggen en Ghosn toch de geplande miljoenen te geven. Een flink deel daarvan is overigens, zoals gebruikelijk, in de vorm van aandelenopties. Ghosn zelf was bij die bestuursvergadering niet aanwezig. De bestuurders hebben de commissie voor de beloningen uit hun midden wel gevraagd om te onderzoeken ‘of er nuttige aanpassingen’ mogelijk zijn voor het lopende jaar 2016.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding