Daarin zijn de kosten van een recente reeks terugroep-acties door grote automerken echter nog niet meegenomen. Takata heeft tot nu toe ook geen reserveringen opgenomen voor eventuele schadeclaims.
Inmiddels zijn wereldwijd rond de 60 miljoen auto´s teruggeroepen wegens het potentiële gevaar met de airbags. De Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA heeft echter onlangs verordonneerd dat alle airbags van hetzelfde type vervangen of aangepast moeten worden. Dat betekent dat het om nog eens 40 miljoen auto´s in de wereld zou gaan. Takata heeft meegedeeld dat het in overleg is getreden met de NHTSA over die laatste eis. Japanse bronnen delen ook nog mee dat de airbag fabrikant naarstig op zoek is naar nieuwe financiers om de toekomst veilig te stellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding