Belegger TCI: ‘Dieselgate door miljoenensalarissen’

‘De buitensporige vergoeding van het topmanagement heeft agressief gedrag van het management aangemoedigd en zo bijgedragen tot het dieselemissieschandaal.’ Dat schrijft de activistische belegger TCI in een open brief aan de directie en de raad van bestuur van de VW-groep.

Volgens TCI (The Children’s Investment) hebben de managers en bestuurders de afgelopen zes jaar samen 400 miljoen euro opgestreken. In die periode verbeterden de resultaten van VW niet of nauwelijks terwijl die resultaten nu sterk onder druk staan door dieselgate. TCI heeft al jaren een belang van rond de twee procent in VW: "Dat waren echter jaren van constante ontgoocheling, zowel in de koers van het aandeel als het management".
TCI-topman Chris Hohn is van oordeel dat VW jarenlang slecht bestuurd is. "Het management is voor zijn falen beloond". Hij wil dat daar dringend verandering in komt. Hoge bonussen zijn niet gerechtvaardigd zolang het bedrijf zwak presteert, meent hij. Daardoor worden de problemen alleen maar groter. Hij vindt ook dat de aandeelhouders veel minder in de winst delen dan het management en de werknemers. "Dat is geen goede manier om een van de grootste ondernemingen ter wereld te leiden en het is voor de minderheidsaandeelhouders niet langer aanvaardbaar".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belegger TCI: ‘Dieselgate door miljoenensalarissen’ - Automobielmanagement.nl

Belegger TCI: ‘Dieselgate door miljoenensalarissen’

‘De buitensporige vergoeding van het topmanagement heeft agressief gedrag van het management aangemoedigd en zo bijgedragen tot het dieselemissieschandaal.’ Dat schrijft de activistische belegger TCI in een open brief aan de directie en de raad van bestuur van de VW-groep.

Volgens TCI (The Children’s Investment) hebben de managers en bestuurders de afgelopen zes jaar samen 400 miljoen euro opgestreken. In die periode verbeterden de resultaten van VW niet of nauwelijks terwijl die resultaten nu sterk onder druk staan door dieselgate. TCI heeft al jaren een belang van rond de twee procent in VW: "Dat waren echter jaren van constante ontgoocheling, zowel in de koers van het aandeel als het management".
TCI-topman Chris Hohn is van oordeel dat VW jarenlang slecht bestuurd is. "Het management is voor zijn falen beloond". Hij wil dat daar dringend verandering in komt. Hoge bonussen zijn niet gerechtvaardigd zolang het bedrijf zwak presteert, meent hij. Daardoor worden de problemen alleen maar groter. Hij vindt ook dat de aandeelhouders veel minder in de winst delen dan het management en de werknemers. "Dat is geen goede manier om een van de grootste ondernemingen ter wereld te leiden en het is voor de minderheidsaandeelhouders niet langer aanvaardbaar".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding