Total heeft al eerder aangekondigd ook actief te willen worden in de wereld van de alternatieve energie. "De combinatie met Saft zal dat bedrijf in staat stellen ons speerpunt te worden op het gebied van electriciteitsopslag," zegt Patrick Pouyanné, bestuursvoorzitter en CEO van Total. "De overname maakt deel uit van Total’s ambitie om haar ontwikkeling bij vernieuwbare energie en elektricieit te versnellen. Het stelt ons vooral in staat onze portefeuille uit te breiden met oplossingen voor de opslag van elektriciteit dat een sleutelrol speelt bij de toekomstige groei van vernieuwbare energie."

Saft zegt op haar website dat het al 15 jaar bezig is met het ontwerpen en ontwikkelen van batterij-oplossingen voor hybride en elektrische voertuigen. Daarbij gaat het om verschillende technologieën inclusief Ni-Cd, Ni-HM en lithium-ion. "De elektrochemische prestaties van lithium-ion oplossingen hebben gezorgd voor een sterke verbetering wat betreft kracht en energie en dat daarom de meest gekozen technologie gemaakt voor de aandrijving van voertuigen en voertuig-applicaties." Saft ontwikkelt en test haar technologieën onder meer door deelname in high-tech motorsportactiviteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding