PSA samen met Dongfeng in EV’s

PSA Peugeot Citroën en haar Chinese partner Dongfeng gaan samen elektrische auto’s verder ontwikkelen en die vanaf 2019 ook samen bouwen. Ze ontwikkelen daartoe een gemeenschappelijk platform dat zal dienen voor compacte en subcompacte modellen van Peugeot, Citroen, DS en Dongfeng.

Het platform heet e-CMP en is een versie van het CMP waarmee de beide autofabrikanten al sinds vorig voorjaar aan de gang zijn. "Het toekomstige e-CMP zal de wereldwijde ontwikkeling van beide groepen versnellen terwijl het ons ook helpt om de voor 2020 gestelde strikte CO2 normen te halen," zegt topman Carlos Tavares van PSA. Hij voegt daar aan toe dat de joint venture met Dongfeng – dat ook een groot aandelenbelang in PSA heeft – tegen 2020 zeker 15,4 miljard dollar aan omzet moet draaien en ook ‘winstgevende duurzame groei’ moet laten zien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

PSA samen met Dongfeng in EV’s - Automobielmanagement.nl

PSA samen met Dongfeng in EV’s

PSA Peugeot Citroën en haar Chinese partner Dongfeng gaan samen elektrische auto’s verder ontwikkelen en die vanaf 2019 ook samen bouwen. Ze ontwikkelen daartoe een gemeenschappelijk platform dat zal dienen voor compacte en subcompacte modellen van Peugeot, Citroen, DS en Dongfeng.

Het platform heet e-CMP en is een versie van het CMP waarmee de beide autofabrikanten al sinds vorig voorjaar aan de gang zijn. "Het toekomstige e-CMP zal de wereldwijde ontwikkeling van beide groepen versnellen terwijl het ons ook helpt om de voor 2020 gestelde strikte CO2 normen te halen," zegt topman Carlos Tavares van PSA. Hij voegt daar aan toe dat de joint venture met Dongfeng – dat ook een groot aandelenbelang in PSA heeft – tegen 2020 zeker 15,4 miljard dollar aan omzet moet draaien en ook ‘winstgevende duurzame groei’ moet laten zien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding