Dat staat in een rapport ‘The Importance of the Aftermarket to the UK Economy’ van de organisatie van autofabrikanten en -handelaren SMMT. Het rapport is dinsdag gepubliceerd ter gelegenheid van de opening van de eerste Automechanika in Groot-Brittannië. Britse autorijders zijn bereid zo’n 12 procent meer te besteden aan het goed onderhouden van hun voertuig dan de gemiddelde autobezitter in de wereld. "De Britse auto’s behoren tot de best onderhouden in de wereld. Vergeleken met andere landen zijn er daardoor ook minder auto’s op onze wegen die in een slechte staat verkeren, te veel vervuiling veroorzaken of nieuwe remmen nodig hebben." 

Groot-Brittannië telt meer dan 42.500 onderhouds- en reparatielokaties. "Dat gaat om allerlei bedrijven, de Britse aftermarkt is enorm, divers en erg concurrerend." Twee-derde van het werk aan auto’s wordt gedaan in onafhankelijke bedrijven, het grootste aandeel in heel Europa. "Dat betekent dat de consument een grote keus heeft waar en hoe hij zijn auto wil laten onderhouden en hoeveel hij daaraan wil besteden. Onderdelen en arbeidskosten zijn bij onafhankelijke bedrijven tot 65 respectievelijk 45 procent goedkoper," aldus de SMMT.

Het hele rapport is HIER te downloaden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding