Britten overwegen vervolging Skoda

De Britse autoriteiten bekijken of ze Skoda gaan vervolgen wegens het frauderen met de emissietesten bij het aanvragen va n de vereiste typegoedkeuring.

Het onderzoek richt zich op de vraag of het merk uit de VW-stal moedwillig bewijzen over het emissieniveau achterhield om die goedkeuring te verkrijgen.

Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris voor transport Robert Goodwill aan de kamercommissie voor transportzaken. Skoda heeft goedkeuring van het Vehicle Certification Agency voor alle modellen die ook elders in Europa op de markt staan, inclusief die met de omstreden EA189 dieselmotor waarmee gesjoemeld blijkt te zijn. "Wij proberen vast te stellen of de mensen van Skoda op de hoogte waren van het gebruik van de sjoemelapparatuur in VW-dieselmotoren en valse verklaringen dienaangaande hebben gemaakt toen ze de auto’s bij het VCA aandroegen voor certificering," aldus de bewindsman. De Britse marktautoriteit en de dienst voor ernstige fraudezaken kijken beide of er actie tegen Skoda ondernomen moet worden. "Geen van beide is tot nu toe met een officieel onderzoek begonnen," benadrukt Goodwill daarbij wel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britten overwegen vervolging Skoda - Automobielmanagement.nl

Britten overwegen vervolging Skoda

De Britse autoriteiten bekijken of ze Skoda gaan vervolgen wegens het frauderen met de emissietesten bij het aanvragen va n de vereiste typegoedkeuring.

Het onderzoek richt zich op de vraag of het merk uit de VW-stal moedwillig bewijzen over het emissieniveau achterhield om die goedkeuring te verkrijgen.

Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris voor transport Robert Goodwill aan de kamercommissie voor transportzaken. Skoda heeft goedkeuring van het Vehicle Certification Agency voor alle modellen die ook elders in Europa op de markt staan, inclusief die met de omstreden EA189 dieselmotor waarmee gesjoemeld blijkt te zijn. "Wij proberen vast te stellen of de mensen van Skoda op de hoogte waren van het gebruik van de sjoemelapparatuur in VW-dieselmotoren en valse verklaringen dienaangaande hebben gemaakt toen ze de auto’s bij het VCA aandroegen voor certificering," aldus de bewindsman. De Britse marktautoriteit en de dienst voor ernstige fraudezaken kijken beide of er actie tegen Skoda ondernomen moet worden. "Geen van beide is tot nu toe met een officieel onderzoek begonnen," benadrukt Goodwill daarbij wel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding