Nissan sleept ‘Vote Leave’ voor de rechter

Volgens de Japanse autofabrikant gebruikt de Britse campagne voor een Brexit ten onrechte het Nissan logo.

Nissan sleept ‘Vote Leave’ voor de rechter

Vandaag (donderdag) stemmen de Britten over het EU lidmaatschap. Nissan neemt juridische stappen om te voorkomen dat Vote Leave in de toekomst "valse verklaringen en onjuiste voorstellingen van Nissan" kan maken. De autofabrikant wil niet dat de Brexit campagne langer gebruik maakt van het logo van het bedrijf. Nissan protesteert bij de rechter in het bijzonder over een folder waarin het logo van Nissan, Unilever, Airbus en General Electric wordt afgebeeld. Bij de logo’s staat dat "belangrijke werkgevers hebben gezegd dat ze ongeacht het resultaat van het referendum in Groot-Brittannië blijven". De folder van Vote Leave wekt de suggestie dat deze tekst van toepassing is op de bedrijven waar ze de logo’s van gebruiken, maar Nissan heeft juist gewaarschuwd tegen een Brexit. Toyota maakte een maand gelede bekend juridische stappen te nemen vanwege een soortgelijke kwestie. 

Tegen Brexit stemmen

Meerdere autofabrikanten roepen de Britten op tegen een Brexit te stemmen. De fabrikanten willen graag een Europese interne markt houden waarop ze zonder handelsbelemmeringen hun auto’s kunnen verkopen. De directeur van de Britse tak van Toyota, Shigeru Teramoto, waarschuwde in een brief aan werknemers dat een Brits vertrek uit de EU zal leiden tot slechtere verkoopcijfers. Volgens hem is het onwaarschijnlijk dat Groot-Brittannië na een Brexit zonder handelsbelemmeringen handel kan blijven bedrijven met de EU.

Nissan sleept ‘Vote Leave’ voor de rechter - Automobielmanagement.nl

Nissan sleept ‘Vote Leave’ voor de rechter

Volgens de Japanse autofabrikant gebruikt de Britse campagne voor een Brexit ten onrechte het Nissan logo.

Nissan sleept ‘Vote Leave’ voor de rechter

Vandaag (donderdag) stemmen de Britten over het EU lidmaatschap. Nissan neemt juridische stappen om te voorkomen dat Vote Leave in de toekomst "valse verklaringen en onjuiste voorstellingen van Nissan" kan maken. De autofabrikant wil niet dat de Brexit campagne langer gebruik maakt van het logo van het bedrijf. Nissan protesteert bij de rechter in het bijzonder over een folder waarin het logo van Nissan, Unilever, Airbus en General Electric wordt afgebeeld. Bij de logo’s staat dat "belangrijke werkgevers hebben gezegd dat ze ongeacht het resultaat van het referendum in Groot-Brittannië blijven". De folder van Vote Leave wekt de suggestie dat deze tekst van toepassing is op de bedrijven waar ze de logo’s van gebruiken, maar Nissan heeft juist gewaarschuwd tegen een Brexit. Toyota maakte een maand gelede bekend juridische stappen te nemen vanwege een soortgelijke kwestie. 

Tegen Brexit stemmen

Meerdere autofabrikanten roepen de Britten op tegen een Brexit te stemmen. De fabrikanten willen graag een Europese interne markt houden waarop ze zonder handelsbelemmeringen hun auto’s kunnen verkopen. De directeur van de Britse tak van Toyota, Shigeru Teramoto, waarschuwde in een brief aan werknemers dat een Brits vertrek uit de EU zal leiden tot slechtere verkoopcijfers. Volgens hem is het onwaarschijnlijk dat Groot-Brittannië na een Brexit zonder handelsbelemmeringen handel kan blijven bedrijven met de EU.