Dat bedrijf is, net als de autofabrikant, opgericht door Elon Musk en wordt nu geleid door twee van zijn neven. Musk wil de ondernemingen nu samenvoegen om zo één verticaal geïntegreerde aanbieder van schone-energie oplossingen, van elektrische auto’s tot zonnepanelen, te creëren.

"Tesla’s missie is altijd nauw verbonden geweest met duurzaamheid. We willen de overgang naar duurzaam transport versnellen door steeds betaalbaarder elektrische auto’s te bouwen. In maart 2015 lanceerden we ook Tesla Energy dat huiseigenaren, bedrijven en energiebedrijven de mogelijkheid biedt om vernieuwbare energie op te slaan. Het is nu tijd om het plaatje af te maken. Tesla’s klanten kunnen in een schone auto rijden en batterijen gebruiken om energie efficiënter in te zetten maar ze hebben nog geen toegang tot de meest duurzame bron, de zon," aldus Tesla/Musk in een verklaring.