Dieselgate kost Volkswagen 14,7 miljard dollar in de VS

Dieselgate gaat Volkswagen alleen in de VS al 14,7 miljard dollar kosten. Eerder ging VW nog uit van een bedrag van 10 miljard maar de kosten van de uiteindelijke schikking komen aanzienlijk hoger uit.

Zoals gemeld is VW bereid de bezitters van een gewraakte dieselauto tot 7.000 dollar schadevergoeding te betalen. Waar geen technische oplossing mogelijk is, krijgt de eigenaar de optie de auto terug te geven. Daarnaast stort het Duitse bedrijf 2,7 miljard dollar in een speciaal milieufonds en nog eens 2 miljard voor projecten om schone auto’s te ontwikkelen. De voorstellen, waarover al sinds het najaar wordt onderhandeld, zijn voorgelegd aan de districtsrechter in San Francisco die de zaak in behandeling heeft. De rechter heeft voor donderdag een openbare zitting gepland. Volkswagen heeft zelf nog geen details over de overeenkomst naar buiten gebracht. Overigens loopt er ook nog altijd een juridisch onderzoek wegens dieselgate in de VS dat kan leiden tot aanvullende hoge boetes.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Dieselgate kost Volkswagen 14,7 miljard dollar in de VS - Automobielmanagement.nl

Dieselgate kost Volkswagen 14,7 miljard dollar in de VS

Dieselgate gaat Volkswagen alleen in de VS al 14,7 miljard dollar kosten. Eerder ging VW nog uit van een bedrag van 10 miljard maar de kosten van de uiteindelijke schikking komen aanzienlijk hoger uit.

Zoals gemeld is VW bereid de bezitters van een gewraakte dieselauto tot 7.000 dollar schadevergoeding te betalen. Waar geen technische oplossing mogelijk is, krijgt de eigenaar de optie de auto terug te geven. Daarnaast stort het Duitse bedrijf 2,7 miljard dollar in een speciaal milieufonds en nog eens 2 miljard voor projecten om schone auto’s te ontwikkelen. De voorstellen, waarover al sinds het najaar wordt onderhandeld, zijn voorgelegd aan de districtsrechter in San Francisco die de zaak in behandeling heeft. De rechter heeft voor donderdag een openbare zitting gepland. Volkswagen heeft zelf nog geen details over de overeenkomst naar buiten gebracht. Overigens loopt er ook nog altijd een juridisch onderzoek wegens dieselgate in de VS dat kan leiden tot aanvullende hoge boetes.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding