Dat stelt de bekende Duitse autodeskudige Ferdinand Dudenhöffer over de mogelijke gevolgen van Brexit. Het pond is in de dagen na het referendum bijna 10 procent in waarde gedaald tegenover de euro en de dollar, hoewel dinsdag wel weer van enig herstel sprake is. Dat maakt Britse producten, waaronder auto’s, goedkoper in veel andere landen. ‘’Daar zal autoland Engeland met producenten als Mini van BMW, Nissan en Jaguar/Land Rover van kunnen profiteren”, denkt de Duitse autoprofessor. "Maar door de onzekerheid en mogelijk banenverlies, vooral in de financiële wereld, zal de Britse consument voorlopig de hand op de knip houden. Dat is dan weer slecht voor de automarkt in dat land."

Dudenhöffer voorspelt dat er dit jaar in Groot-Brittannië 2,45 miljoen nieuwe personenauto’s verkocht zullen worden terwijl dat vorig jaar nog 2,63 miljoen was. Voor 2017 voorspelt hij een verdere terugval naar 1,9 miljoen stuks. "Vanaf 2018 zal de zaak weer bedaren en kan de automarkt zich herstellen."