Duitser loopt niet warm voor EV

Het lijkt nog niet storm te lopen voor de sinds 1 juli beschikbare premie voor de aankoop van een elektrische auto in Duitsland.

Volgens de betrokken dienst, het Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle (Bafa), zijn er in de eerste week zo’n 600 aanvragen binnengekomen. De meeste hadden betrekking op de aanschaf van een Renault ZOE waarvoor 142 subsidie-aanvragen werden ingediend. Verder hebben 88 kopers van een BMW i3 en 63 kandidaten voor een BMW 225xe een verzoek ingediend. De Duitse premie, die door de overheid en de autofabrikanten gezamenlijk wordt gefinancierd, kan oplopen tot 4.000 euro voor een elektrische auto en 3.000 euro voor een hybride model.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitser loopt niet warm voor EV - Automobielmanagement.nl

Duitser loopt niet warm voor EV

Het lijkt nog niet storm te lopen voor de sinds 1 juli beschikbare premie voor de aankoop van een elektrische auto in Duitsland.

Volgens de betrokken dienst, het Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle (Bafa), zijn er in de eerste week zo’n 600 aanvragen binnengekomen. De meeste hadden betrekking op de aanschaf van een Renault ZOE waarvoor 142 subsidie-aanvragen werden ingediend. Verder hebben 88 kopers van een BMW i3 en 63 kandidaten voor een BMW 225xe een verzoek ingediend. De Duitse premie, die door de overheid en de autofabrikanten gezamenlijk wordt gefinancierd, kan oplopen tot 4.000 euro voor een elektrische auto en 3.000 euro voor een hybride model.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding