Tesla-baas Musk wil bussen, (kleine) vrachtwagens en meer zonne-energie

Tesla’s CEO Elon Musk wil met zijn autobedrijf ook autobussen en kleinere vrachtwagens op de markt brengen, vanzelfsprekend allemaal weer elektrisch. Daarnaast wil hij autonoom rijden ‘tien keer veiliger maken dan zelf sturen’ en die zelfrijdende auto’s veel meer inzetten voor autodelen.

Tesla-baas Musk wil bussen, (kleine) vrachtwagens en meer zonne-energie

Musk schrijft dat in een blog post ‘Master Plan, Part Deux’. Daarin staat ook dat hij met zijn andere bedrijf SolarCity, zonnepanelen en de daaraan gekoppelde opslagmogelijkheden snel verder wil ontwikkelen. Eerder al onthulde hij plannen om Tesla en SolarCity te fuseren tot één onderneming voor nieuwe technologische ontwikkelingen.

De autotak, Tesla dus, zou verder moeten uitbreiden ‘naar alle belangrijke segmenten’. Hoe het nu al geld verslindende bedrijf dat allemaal moet financieren laat Musk daarbij in het midden. Verder wil hij autobezitters in staat stellen ‘om geld te verdienen met hun auto als ze die zelf niet gebruiken’. Tesla wil daarvoor een smartphone app ontwikkelen om zo tot een ‘Tesla shared fleet’ te komen. "In steden waar de vraag groter is dan het aanbod aan eigen auto’s heeft Tesla haar eigen ‘fleet’ zodat je altijd een rit kunt krijgen waar je ook bent."

Tesla-baas Musk wil bussen, (kleine) vrachtwagens en meer zonne-energie - Automobielmanagement.nl

Tesla-baas Musk wil bussen, (kleine) vrachtwagens en meer zonne-energie

Tesla’s CEO Elon Musk wil met zijn autobedrijf ook autobussen en kleinere vrachtwagens op de markt brengen, vanzelfsprekend allemaal weer elektrisch. Daarnaast wil hij autonoom rijden ‘tien keer veiliger maken dan zelf sturen’ en die zelfrijdende auto’s veel meer inzetten voor autodelen.

Tesla-baas Musk wil bussen, (kleine) vrachtwagens en meer zonne-energie

Musk schrijft dat in een blog post ‘Master Plan, Part Deux’. Daarin staat ook dat hij met zijn andere bedrijf SolarCity, zonnepanelen en de daaraan gekoppelde opslagmogelijkheden snel verder wil ontwikkelen. Eerder al onthulde hij plannen om Tesla en SolarCity te fuseren tot één onderneming voor nieuwe technologische ontwikkelingen.

De autotak, Tesla dus, zou verder moeten uitbreiden ‘naar alle belangrijke segmenten’. Hoe het nu al geld verslindende bedrijf dat allemaal moet financieren laat Musk daarbij in het midden. Verder wil hij autobezitters in staat stellen ‘om geld te verdienen met hun auto als ze die zelf niet gebruiken’. Tesla wil daarvoor een smartphone app ontwikkelen om zo tot een ‘Tesla shared fleet’ te komen. "In steden waar de vraag groter is dan het aanbod aan eigen auto’s heeft Tesla haar eigen ‘fleet’ zodat je altijd een rit kunt krijgen waar je ook bent."