Fiat Chrysler Automobiles verhoogt verwachting

Het Italiaans-Amerikaanse autoconcern Fiat Chrysler Automobiles verhoogt zijn verwachtingen voor de omzet en winst in heel 2016 na een naar eigen zeggen goed eerste halfjaar.

Dat meldt de autoproducent vandaag. De omzet zal nu naar verwachting uitkomen op 112 miljard euro, van een eerder voorspelde 110 miljard euro. De prognose voor de aangepaste nettowinst gaat naar 2 miljard euro, en dat was eerder 1,9 miljard euro. In de eerste helft van dit jaar werd een omzet behaald van ruim 54,4 miljard euro, een fractie hoger dan een jaar eerder. Fiat Chrysler profiteert van de sterke verkoop van het merk Jeep en het herstel van de Europese automarkt.

Het bedrijf meldde dinsdag nog dat het zijn methode voor het berekenen van de maandelijkse verkoop heeft veranderd, na beschuldigingen van gesjoemel met de verkoopcijfers in de Verenigde Staten. Onlangs werd bekend dat de Amerikaanse autoriteiten onderzoek doen naar de zaak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiat Chrysler Automobiles verhoogt verwachting - Automobielmanagement.nl

Fiat Chrysler Automobiles verhoogt verwachting

Het Italiaans-Amerikaanse autoconcern Fiat Chrysler Automobiles verhoogt zijn verwachtingen voor de omzet en winst in heel 2016 na een naar eigen zeggen goed eerste halfjaar.

Dat meldt de autoproducent vandaag. De omzet zal nu naar verwachting uitkomen op 112 miljard euro, van een eerder voorspelde 110 miljard euro. De prognose voor de aangepaste nettowinst gaat naar 2 miljard euro, en dat was eerder 1,9 miljard euro. In de eerste helft van dit jaar werd een omzet behaald van ruim 54,4 miljard euro, een fractie hoger dan een jaar eerder. Fiat Chrysler profiteert van de sterke verkoop van het merk Jeep en het herstel van de Europese automarkt.

Het bedrijf meldde dinsdag nog dat het zijn methode voor het berekenen van de maandelijkse verkoop heeft veranderd, na beschuldigingen van gesjoemel met de verkoopcijfers in de Verenigde Staten. Onlangs werd bekend dat de Amerikaanse autoriteiten onderzoek doen naar de zaak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding