Dat heeft Volkswagen Group meegedeeld in een op zondag uitgegeven persbericht. Het gaat bij de aanpak om een software-update ‘die nu snel kan worden uitgevoerd bij de eerste auto’s van de tweede categorie motoromvang’ aldus VW dat begin dit jaar al toestemming kreeg voor de voorgestelde aanpak van auto’s met een 2.0 liter motor.

De bezitters van de nieuwe groep worden inmiddels geinformeerd en kunnen zo snel mogelijk een afspraak maken met een geautoriseerde garage om de ingreep uit te laten voeren. De klanten kunnen indien gewenst daarbij aanspraak maken op een vervangende auto.
VW benadrukt dat de KBA volmondig heeft bevestigd dat de technische oplossingen voor deze modellen niet zullen leiden tot een verandering in het brandstofverbruik, de andere prestaties en het geluidsniveau. "De betrokken auto’s zijn technisch veilig en rijvaardig. Tussen nu en de ingreep kunnen ze zonder beperkingen gebruikt worden,” aldus VW.