Volgend jaar wordt gemikt op een gemiddelde productie van 250 auto’s per dag maar dat kunnen er ook meer worden, heeft productiemanager Albrecht Reimold verklaard tegenover het Duitse vakblad Automobilwoche.

De productie kan verhoogd worden door een technische en organisatorische optimalisering van de productiesystemen, aldus Reimold. Zo zijn de loopafstanden verkort en is ook de logistiek rond de lopende banden verder verbeterd. Voor de arbeiders langs de band heeft dat verder geen negatieve gevolgen.

Porsche moet meer auto’s bouwen om aan de grote vraag te voldoen. De VW-dochter wil niet dat de klanten te lang op hun nieuwe auto moeten wachten. VW heeft eerder deze maand meegedeeld dat Porsche in de eerste zeven maanden van dit jaar wereldwijd 137.300 nieuwe auto’s heeft verkocht, twee procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.