Porsche voert productie op

Porsche maakt steeds meer auto’s in haar hoofdvestiging in Stuttgart. Rolden er vorig jaar gemiddeld 200 auto’s per dag van de band, inmiddels is dat opgevoerd tot 220 en voor het eind van het jaar moet het 240 worden.

Volgend jaar wordt gemikt op een gemiddelde productie van 250 auto’s per dag maar dat kunnen er ook meer worden, heeft productiemanager Albrecht Reimold verklaard tegenover het Duitse vakblad Automobilwoche.

De productie kan verhoogd worden door een technische en organisatorische optimalisering van de productiesystemen, aldus Reimold. Zo zijn de loopafstanden verkort en is ook de logistiek rond de lopende banden verder verbeterd. Voor de arbeiders langs de band heeft dat verder geen negatieve gevolgen.

Porsche moet meer auto’s bouwen om aan de grote vraag te voldoen. De VW-dochter wil niet dat de klanten te lang op hun nieuwe auto moeten wachten. VW heeft eerder deze maand meegedeeld dat Porsche in de eerste zeven maanden van dit jaar wereldwijd 137.300 nieuwe auto’s heeft verkocht, twee procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche voert productie op - Automobielmanagement.nl

Porsche voert productie op

Porsche maakt steeds meer auto’s in haar hoofdvestiging in Stuttgart. Rolden er vorig jaar gemiddeld 200 auto’s per dag van de band, inmiddels is dat opgevoerd tot 220 en voor het eind van het jaar moet het 240 worden.

Volgend jaar wordt gemikt op een gemiddelde productie van 250 auto’s per dag maar dat kunnen er ook meer worden, heeft productiemanager Albrecht Reimold verklaard tegenover het Duitse vakblad Automobilwoche.

De productie kan verhoogd worden door een technische en organisatorische optimalisering van de productiesystemen, aldus Reimold. Zo zijn de loopafstanden verkort en is ook de logistiek rond de lopende banden verder verbeterd. Voor de arbeiders langs de band heeft dat verder geen negatieve gevolgen.

Porsche moet meer auto’s bouwen om aan de grote vraag te voldoen. De VW-dochter wil niet dat de klanten te lang op hun nieuwe auto moeten wachten. VW heeft eerder deze maand meegedeeld dat Porsche in de eerste zeven maanden van dit jaar wereldwijd 137.300 nieuwe auto’s heeft verkocht, twee procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding