Vlaanderen wil 2.500 nieuwe laadpalen plaatsen

Vlaanderen wil de komende vier jaar 2.500 nieuwe laadpalen plaatsen, in elke gemeente minstens één. De regionale regering hoopt dat er tegen die tijd, mede door de beschikbare premie, zeker 60.000 elektrische auto’s rondrijden, vijf keer zo veel als vandaag de dag.

Minister voor energie Bart Tommelein heeft die doelen opgenomen in zijn plannen voor het stimuleren van EV’s. "Als mensen een elektrische wagen willen kopen, worden ze geconfronteerd met enkele drempels. De hoge kostprijs proberen we aan te pakken met een premiesysteem. Een andere drempel is het tekort aan laadpunten. Mensen aarzelen bij een aankoop omdat het moeilijk is om bepaalde afstanden te overbruggen. Om dat op te lossen, heb ik een spreidingsplan opgesteld”, aldus de bewindsman.

In dat plan staat dat er tegen 2020 2.500 nieuwe laadpalen komen, goed voor 5.000 laadpunten. ‘’Natuurlijk moeten de gemeenten wel bepaalde voorwaarden in acht nemen. Die palen moeten niet komen op punten waar niemand passeert."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Vlaanderen wil 2.500 nieuwe laadpalen plaatsen - Automobielmanagement.nl

Vlaanderen wil 2.500 nieuwe laadpalen plaatsen

Vlaanderen wil de komende vier jaar 2.500 nieuwe laadpalen plaatsen, in elke gemeente minstens één. De regionale regering hoopt dat er tegen die tijd, mede door de beschikbare premie, zeker 60.000 elektrische auto’s rondrijden, vijf keer zo veel als vandaag de dag.

Minister voor energie Bart Tommelein heeft die doelen opgenomen in zijn plannen voor het stimuleren van EV’s. "Als mensen een elektrische wagen willen kopen, worden ze geconfronteerd met enkele drempels. De hoge kostprijs proberen we aan te pakken met een premiesysteem. Een andere drempel is het tekort aan laadpunten. Mensen aarzelen bij een aankoop omdat het moeilijk is om bepaalde afstanden te overbruggen. Om dat op te lossen, heb ik een spreidingsplan opgesteld”, aldus de bewindsman.

In dat plan staat dat er tegen 2020 2.500 nieuwe laadpalen komen, goed voor 5.000 laadpunten. ‘’Natuurlijk moeten de gemeenten wel bepaalde voorwaarden in acht nemen. Die palen moeten niet komen op punten waar niemand passeert."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding