Apple en McLaren: doen ze ’t of doen ze ’t niet?

Apple heeft een toenaderingspoging gedaan richting McLaren, de Britse fabrikant van supercars, om over een eventuele overname of strategische investering te praten. Op die manier zou Apple haar nog altijd mysterieuze autoproject in een hogere versnelling willen zetten.

Dat althans meldden de doorgaans goed-ingelichte kranten Financial Times en New York Times. De kranten baseren zich op informatie van ‘drie mensen die zijn gebriefd over de onderhandelingen en die vertelden dat de gesprekken al enkele maanden geleden zijn begonnen.’

Apple zou vooral geïnteresseerd zijn in McLaren’s uitgebreide kennis van de modernste technologieën en materialen op autogebied. McLaren, dat al jaren verlies lijdt, heeft de berichten inmiddels in alle toonaarden ontkend: "Wij zijn niet in gesprek met Apple over enige potentiele investering." Het autobedrijf zegt daarbij echter niet of het ook door Apple benaderd is. Apple zelf onthoudt zich van elk commentaar, zoals gewoonlijk rond haar autoproject.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Apple en McLaren: doen ze ’t of doen ze ’t niet? - Automobielmanagement.nl

Apple en McLaren: doen ze ’t of doen ze ’t niet?

Apple heeft een toenaderingspoging gedaan richting McLaren, de Britse fabrikant van supercars, om over een eventuele overname of strategische investering te praten. Op die manier zou Apple haar nog altijd mysterieuze autoproject in een hogere versnelling willen zetten.

Dat althans meldden de doorgaans goed-ingelichte kranten Financial Times en New York Times. De kranten baseren zich op informatie van ‘drie mensen die zijn gebriefd over de onderhandelingen en die vertelden dat de gesprekken al enkele maanden geleden zijn begonnen.’

Apple zou vooral geïnteresseerd zijn in McLaren’s uitgebreide kennis van de modernste technologieën en materialen op autogebied. McLaren, dat al jaren verlies lijdt, heeft de berichten inmiddels in alle toonaarden ontkend: "Wij zijn niet in gesprek met Apple over enige potentiele investering." Het autobedrijf zegt daarbij echter niet of het ook door Apple benaderd is. Apple zelf onthoudt zich van elk commentaar, zoals gewoonlijk rond haar autoproject.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding