Voor ruim 8 miljard claims tegen VW

Investeerders hebben alles bij elkaar inmiddels voor 8,2 miljard euro aan claims tegen Volkswagen Groep ingediend wegens de verliezen die ze geleden hebben op hun aandelen. Ze verwijten VW vooral dat het de informatie over dieselgate en de sjoemelsoftware veel te laat naar buiten heeft gebracht.

Al eerder werd VW aangeklaagd door een reeks institutionele beleggers die samen claims voor 3,3 miljard op tafel hebben gelegd. Daar komen nu nog circa 1.400 rechtszaken van overwegend kleine en middelgrote beleggers bij, heeft de rechtbank in Braunschweig laten weten. De claims komen van Duitse beleggers en investeerders uit het buitenland. Dinsdag werd ook weer bekend dat een groep Belgische beleggers een zaak is begonnen tegen Volkswagen. Ook de Nederlandse pensioenuitvoerder APG is naar de rechter in Braunschweig gestapt, net als de Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock. Verder heeft de Amerikaanse overheid een claim van 30 miljoen euro ingediend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Voor ruim 8 miljard claims tegen VW - Automobielmanagement.nl

Voor ruim 8 miljard claims tegen VW

Investeerders hebben alles bij elkaar inmiddels voor 8,2 miljard euro aan claims tegen Volkswagen Groep ingediend wegens de verliezen die ze geleden hebben op hun aandelen. Ze verwijten VW vooral dat het de informatie over dieselgate en de sjoemelsoftware veel te laat naar buiten heeft gebracht.

Al eerder werd VW aangeklaagd door een reeks institutionele beleggers die samen claims voor 3,3 miljard op tafel hebben gelegd. Daar komen nu nog circa 1.400 rechtszaken van overwegend kleine en middelgrote beleggers bij, heeft de rechtbank in Braunschweig laten weten. De claims komen van Duitse beleggers en investeerders uit het buitenland. Dinsdag werd ook weer bekend dat een groep Belgische beleggers een zaak is begonnen tegen Volkswagen. Ook de Nederlandse pensioenuitvoerder APG is naar de rechter in Braunschweig gestapt, net als de Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock. Verder heeft de Amerikaanse overheid een claim van 30 miljoen euro ingediend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding