Renault-Nissan koopt connectiviteit-ontwikkelaar Sylpheo

De Renault-Nissan alliantie heeft de Franse ontwikkelaar van software voor de connectiviteit van auto’s en mobiliteitsdiensten Sylpheo overgenomen. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, hebben partijen niet meegedeeld.

"Het team van zo’n veertig ontwikkelaars en cloud technici van Sylpheo krijgt door zich bij de Alliantie te voegen een unieke mogelijkheid om aan onze volgende generatie ‘connected cars’ en andere geavanceerde technologieën te werken," zegt Ogi Redzic, senior vice president voor deze onderwerpen bij Renault-Nissan, die de overname ook zelf aankondigde. Renault-Nissan trekt zelf al 300 nieuwe technici aan om een reeks projecten verder te versnellen. De samenwerkende autobedrijven hopen voor 2020 zeker tien modellen op de weg te hebben met autonoom rijden opties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault-Nissan koopt connectiviteit-ontwikkelaar Sylpheo - Automobielmanagement.nl

Renault-Nissan koopt connectiviteit-ontwikkelaar Sylpheo

De Renault-Nissan alliantie heeft de Franse ontwikkelaar van software voor de connectiviteit van auto’s en mobiliteitsdiensten Sylpheo overgenomen. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, hebben partijen niet meegedeeld.

"Het team van zo’n veertig ontwikkelaars en cloud technici van Sylpheo krijgt door zich bij de Alliantie te voegen een unieke mogelijkheid om aan onze volgende generatie ‘connected cars’ en andere geavanceerde technologieën te werken," zegt Ogi Redzic, senior vice president voor deze onderwerpen bij Renault-Nissan, die de overname ook zelf aankondigde. Renault-Nissan trekt zelf al 300 nieuwe technici aan om een reeks projecten verder te versnellen. De samenwerkende autobedrijven hopen voor 2020 zeker tien modellen op de weg te hebben met autonoom rijden opties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding