Chinese automarkt kan nog enorm groeien

De Chinese automarkt heeft nog een enorm groeipotentieel omdat het aantal auto’s per gezin nog altijd op een laag niveau ligt.

Op dit moment heeft 34 op de 100 gezinnen in China een eigen auto terwijl dat in West-Europa en Japan op rond de 150 per 100 ligt en élk gezin in de Verenigde Staten gemiddeld zelfs meer dan twee auto’s bezit.

Dat vertelde Sheng Laiyun, woordvoerder van het nationale bureau voor de statistiek, op een persconferentie in Beijing. "De potentiele vraag naar nieuwe auto’s is dus nog altijd enorm, zelfs na de sterke groei van de verkopen in de afgelopen jaren." Naarmate de levensstandaard verder verbetert, willen meer Chinezen zelf een auto voor de deur hebben staan. "Eerst moesten we de problemen rond eten en woningen oplossen maar nu dat geregeld is willen mensen meer van het leven genieten," denkt Sheng.

China is sinds 2009 al de grootste nationale automarkt ter wereld, vóór de Verenigde Staten. In de eerste helft van dit jaar lagen de verkopen van nieuwe auto’s er ook weer bijna zeven procent hoger dan een jaar eerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chinese automarkt kan nog enorm groeien - Automobielmanagement.nl

Chinese automarkt kan nog enorm groeien

De Chinese automarkt heeft nog een enorm groeipotentieel omdat het aantal auto’s per gezin nog altijd op een laag niveau ligt.

Op dit moment heeft 34 op de 100 gezinnen in China een eigen auto terwijl dat in West-Europa en Japan op rond de 150 per 100 ligt en élk gezin in de Verenigde Staten gemiddeld zelfs meer dan twee auto’s bezit.

Dat vertelde Sheng Laiyun, woordvoerder van het nationale bureau voor de statistiek, op een persconferentie in Beijing. "De potentiele vraag naar nieuwe auto’s is dus nog altijd enorm, zelfs na de sterke groei van de verkopen in de afgelopen jaren." Naarmate de levensstandaard verder verbetert, willen meer Chinezen zelf een auto voor de deur hebben staan. "Eerst moesten we de problemen rond eten en woningen oplossen maar nu dat geregeld is willen mensen meer van het leven genieten," denkt Sheng.

China is sinds 2009 al de grootste nationale automarkt ter wereld, vóór de Verenigde Staten. In de eerste helft van dit jaar lagen de verkopen van nieuwe auto’s er ook weer bijna zeven procent hoger dan een jaar eerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding