Porsche ondersteunt hen daarbij ook met een eigen mobiliteitsconcept. "Als succesvolle fabrikant van sportwagens zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid voor het milieu," zegt directeur Oliver Blume.

Porsche biedt haar werknemers als eerste bedrijf in de regio gratis openbaar vervoer aan als er in de stad een alarm voor een te hoge luchtvervuiling geldt. Omdat moeilijk te controleren is hoeveel werknemers daarvan gebruik maken, betaalt Porsche het stadsvervoerbedrijf een vast bedrag als vergoeding. Het aanbod zal regelmatig van pas kunnen komen want tot nu toe is dit jaar in Stuttgart al vijf keer een ‘fijnstof alarm’ afgegaan. Om er voor te zorgen dat de werknemers ook op andere tijden de auto laten staan, heeft Porsche intern een ‘meerijders app’ beschikbaar gesteld. Daarnaast wordt een shuttledienst ingesteld voor het vervoer van werknemers tussen de verschillende Porsche-vestigingen.