De bedragen waren afkomstig van bedrijven waar FAW, een staatsbedrijf dat behoort tot de Top vier autofabrikanten van China, zaken mee deed. Of daar ook andere – buitenlandse – fabrikanten bij waren, wordt in de berichtgeving niet vermeld.

Eerder dit jaar werd de vroegere topman van Dongfeng, een partner van PSA Groep, al uit de Communistische Partij gegooid wegens corruptie. Verder werd net deze week de vroegere bestuursvoorzitter van Fujian Motor Industry Lian Xiaoqiang ook al gearresteerd en beschuldigd van corruptie. De aanhoudingen maken deel uit van een campagne van de Chinese autoriteiten om omkoping en smeergelden in de grote staatsbedrijven de kop in te drukken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding