Het bedrijf gaat zich bezig houden met het hele traject rond compacte auto’s, van het ontwerp en de productieplanning tot de feitelijke fabricage. "De bundeling van de activiteiten op dit gebied moet Toyota en Daihatsu helpen het doel van duurzame groei te bereiken."

De meeste daadwerkelijke activiteiten komen voor rekening van Daihatsu dat ook de leidende rol krijgt in de nieuwe onderneming. Daihatsu kan daarbij rekenen op de kennis en ervaring van Toyota, dat bovendien haar productiefaciliteiten ter beschikking stelt. Het nieuwe interne bedrijf moet in januari volgend jaar operationeel zijn. Vice-president Shigeki Terashi van Toyota: "Met het oprichten van dit interne bedrijf beoogt Toyota om de basisuitgangspunten te leren van Daihatsu’s concurrentiekracht en de manier waarop we werken te veranderen."