Volkswagen blijft klappen krijgen in VS

Volkswagen heeft in de net afgelopen maand 24.112 nieuwe personenauto’s weten te verkopen aan Amerikaanse klanten. Dat is weer bijna acht procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar, toen net het dieselschandaal in de openbaarheid begon te komen.

De schade begint wel langzamerhand wat minder te worden want over de eerste negen maanden verkocht VW in de VS 12,5 procent minder auto’s dan een jaar geleden.

Van de verschillende Golf-modellen werden er in september bijna 13 procent minder verkocht waarmee de daling over negen maanden uitkomt op ruim 17 procent. De Passat leverde vrijwel even veel in terwijl de Beetle over september op een min van 13 procent uitkomt maar over de periode januari tot en met september meer dan 41 procent in moest leveren. Van de Touareg werden er afgelopen maand in de States nog maar 330 verkocht, bijna de helft minder dan vorig jaar, terwijl de Tiguan met 2.988 exemplaren als enige model vrijwel stabiel bleef.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen blijft klappen krijgen in VS - Automobielmanagement.nl

Volkswagen blijft klappen krijgen in VS

Volkswagen heeft in de net afgelopen maand 24.112 nieuwe personenauto’s weten te verkopen aan Amerikaanse klanten. Dat is weer bijna acht procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar, toen net het dieselschandaal in de openbaarheid begon te komen.

De schade begint wel langzamerhand wat minder te worden want over de eerste negen maanden verkocht VW in de VS 12,5 procent minder auto’s dan een jaar geleden.

Van de verschillende Golf-modellen werden er in september bijna 13 procent minder verkocht waarmee de daling over negen maanden uitkomt op ruim 17 procent. De Passat leverde vrijwel even veel in terwijl de Beetle over september op een min van 13 procent uitkomt maar over de periode januari tot en met september meer dan 41 procent in moest leveren. Van de Touareg werden er afgelopen maand in de States nog maar 330 verkocht, bijna de helft minder dan vorig jaar, terwijl de Tiguan met 2.988 exemplaren als enige model vrijwel stabiel bleef.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding