Tesla raakt uit de gratie

De aandelenkoers van Tesla is fors ingezakt na een kritisch rapport van zakenbank Goldman Sachs.

Tesla raakt uit de gratie

De adviseurs zetten vraagtekens bij Tesla’s capaciteit om de productie fors op te voeren om tijdig en in voldoende hoeveelheden het nieuwe Model 3 te kunnen leveren. Ook de kosten van die capaciteitsuitbreiding roepen de nodige vraagtekens op.

Daarnaast heeft Goldman Sachs forse kritiek op het plan van topman Elon Musk om Tesla te fuseren met zijn andere bedrijf SolarCity, een fabrikant van zonnepanelen die nogal wat geld nodig heeft. "Die fusie gaat er toe leiden dat de schuldenlast van Tesla zal toenemen," aldus het rapport.
Tesla zelf heeft gemeld dat het in het derde kwartaal 24.500 nieuwe auto’s heeft verscheept, dat is liefst 70 procent meer dan in de voorafgaande drie maanden. Tesla verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar op een vrijwel even hoge productie uit te kunnen komen.

Tesla raakt uit de gratie - Automobielmanagement.nl

Tesla raakt uit de gratie

De aandelenkoers van Tesla is fors ingezakt na een kritisch rapport van zakenbank Goldman Sachs.

Tesla raakt uit de gratie

De adviseurs zetten vraagtekens bij Tesla’s capaciteit om de productie fors op te voeren om tijdig en in voldoende hoeveelheden het nieuwe Model 3 te kunnen leveren. Ook de kosten van die capaciteitsuitbreiding roepen de nodige vraagtekens op.

Daarnaast heeft Goldman Sachs forse kritiek op het plan van topman Elon Musk om Tesla te fuseren met zijn andere bedrijf SolarCity, een fabrikant van zonnepanelen die nogal wat geld nodig heeft. "Die fusie gaat er toe leiden dat de schuldenlast van Tesla zal toenemen," aldus het rapport.
Tesla zelf heeft gemeld dat het in het derde kwartaal 24.500 nieuwe auto’s heeft verscheept, dat is liefst 70 procent meer dan in de voorafgaande drie maanden. Tesla verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar op een vrijwel even hoge productie uit te kunnen komen.