Volkswagen Groep hoeft geen merken te verkopen

De Volkswagen Groep kan de kosten voor het dieselschandaal zelf betalen. Afstoten van één van de dertien merken of verhogen van het kapitaal is niet nodig.

Dat heeft de voorzitter van de raad van commissarissen Hans Dieter Pötsch gezegd in een interview met de Duitse financiële krant Börsen-Zeitung. "De Volkswagen Groep is financieel solide en heeft vele opties voor financiering. Buitengewone maatregelen zoals verhogen van het kapitaal zijn daar niet voor nodig. Daar hebben we het ook op geen enkel moment over gehad. We denken ook niet over het verkopen van een deel van onze merken," aldus Pütsch.

VW Groep heeft tot nu toe 17,8 miljard euro geserveerd voor dieselgate. Het bedrag aan schadevergoedingen, boetes en de kosten voor terugroepacties begint dat totaal zo langzamerhand wel te naderen. "De kosten die tot nu toe waarschijnlijk lijken, zijn in de reservering meegenomen. Op dit moment is dat robuust."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen Groep hoeft geen merken te verkopen - Automobielmanagement.nl

Volkswagen Groep hoeft geen merken te verkopen

De Volkswagen Groep kan de kosten voor het dieselschandaal zelf betalen. Afstoten van één van de dertien merken of verhogen van het kapitaal is niet nodig.

Dat heeft de voorzitter van de raad van commissarissen Hans Dieter Pötsch gezegd in een interview met de Duitse financiële krant Börsen-Zeitung. "De Volkswagen Groep is financieel solide en heeft vele opties voor financiering. Buitengewone maatregelen zoals verhogen van het kapitaal zijn daar niet voor nodig. Daar hebben we het ook op geen enkel moment over gehad. We denken ook niet over het verkopen van een deel van onze merken," aldus Pütsch.

VW Groep heeft tot nu toe 17,8 miljard euro geserveerd voor dieselgate. Het bedrag aan schadevergoedingen, boetes en de kosten voor terugroepacties begint dat totaal zo langzamerhand wel te naderen. "De kosten die tot nu toe waarschijnlijk lijken, zijn in de reservering meegenomen. Op dit moment is dat robuust."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding