Nissan rondt deelname in Mitsubishi af

Nissan heeft de aankoop van een belang van 34 procent in Mitsubishi afgerond. Als laatste heeft de Europese Commissie eind vorige week het licht op groen gezet. Nissan betaalt ruim twee miljard euro voor de acquisitie.

Nissan heeft haar Japanse collega de helpende hand geboden nadat Mitsubishi door een schandaal met het vervalsen van emissiegegevens ernstig in nood was geraakt. Het schandaal trof ook Nissan zelf omdat dat in Japan de door Mitsubishi gebouwde kleine auto’s die bij het schandaal betrokken zijn onder eigen merk verkoopt. Topman Carlos Ghosn: "We heten Mitsubishi hartelijk welkom in onze grotere familie. We zullen ze ook op alle mogelijke manieren ondersteunen om de huidige uitdagingen het hoofd te bieden. Dit is een win-win voor Nissan en Mitsubishi. Er is een nieuwe dynamische partij in de internationale autowereld ontstaan."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan rondt deelname in Mitsubishi af - Automobielmanagement.nl

Nissan rondt deelname in Mitsubishi af

Nissan heeft de aankoop van een belang van 34 procent in Mitsubishi afgerond. Als laatste heeft de Europese Commissie eind vorige week het licht op groen gezet. Nissan betaalt ruim twee miljard euro voor de acquisitie.

Nissan heeft haar Japanse collega de helpende hand geboden nadat Mitsubishi door een schandaal met het vervalsen van emissiegegevens ernstig in nood was geraakt. Het schandaal trof ook Nissan zelf omdat dat in Japan de door Mitsubishi gebouwde kleine auto’s die bij het schandaal betrokken zijn onder eigen merk verkoopt. Topman Carlos Ghosn: "We heten Mitsubishi hartelijk welkom in onze grotere familie. We zullen ze ook op alle mogelijke manieren ondersteunen om de huidige uitdagingen het hoofd te bieden. Dit is een win-win voor Nissan en Mitsubishi. Er is een nieuwe dynamische partij in de internationale autowereld ontstaan."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding