Tesla wil Amerikaanse fabriek uitbreiden

Tesla heeft bij de regionale autoriteiten een bouwaanvraag ingediend om haar fabriek in Fremont, Californië, uit te breiden. Er wordt gemikt op een tweemaal zo grote oppervlakte.

Dat past in de plannen om de productie van de Model S en Model X verder op te voeren en vanaf volgend jaar ook de goedkopere Model 3 in grote aantallen te bouwen. De uitbreiding leidt bovendien tot ruim 3.000 nieuwe banen, bovenop de 6.000 mensen die nu al in de fabriek werken.

Tesla hoopt over twee jaar in Fremont zeker een half miljoen auto’s per jaar te produceren. Dat zou dan bijna tien keer zo veel zijn als de 50.580 die er in heel 2015 van de band rolden. Eerder dit jaar kreeg de fabriek te kampen met allerlei technische problemen waardoor Tesla er niet in slaagde de productiedoelen te halen. Volgens het autobedrijf zijn de mankementen echter inmiddels allemaal verholpen en draait Fremont weer op volle capaciteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla wil Amerikaanse fabriek uitbreiden - Automobielmanagement.nl

Tesla wil Amerikaanse fabriek uitbreiden

Tesla heeft bij de regionale autoriteiten een bouwaanvraag ingediend om haar fabriek in Fremont, Californië, uit te breiden. Er wordt gemikt op een tweemaal zo grote oppervlakte.

Dat past in de plannen om de productie van de Model S en Model X verder op te voeren en vanaf volgend jaar ook de goedkopere Model 3 in grote aantallen te bouwen. De uitbreiding leidt bovendien tot ruim 3.000 nieuwe banen, bovenop de 6.000 mensen die nu al in de fabriek werken.

Tesla hoopt over twee jaar in Fremont zeker een half miljoen auto’s per jaar te produceren. Dat zou dan bijna tien keer zo veel zijn als de 50.580 die er in heel 2015 van de band rolden. Eerder dit jaar kreeg de fabriek te kampen met allerlei technische problemen waardoor Tesla er niet in slaagde de productiedoelen te halen. Volgens het autobedrijf zijn de mankementen echter inmiddels allemaal verholpen en draait Fremont weer op volle capaciteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding