Apple autoproject op sterven na dood

Apple heeft de afgelopen maanden honderden mensen die werken aan haar autoproject Project Titan ontslagen of overgeplaatst.

Apple autoproject op sterven na dood

Daarbij gaat het vooral om hoogwaardige technici die bezig waren met het ontwerp of de pre-productie van het chassis, de vering, het onderstel en andere onderdelen van wat ooit de Apple-auto had moeten worden.
Dat meldt persbureau Bloomberg. Project Titan telt nog altijd wel zo’n duizend medewerkers. Over hun lot zal Apple de komende tijd beslissen. Hoewel wijd en zijd bekend is dat Apple aan een eigen auto werkte, heeft de tech-onderneming dat zelf nooit bekend gemaakt. Als Apple zou besluiten om er mee te stoppen, hoeft ze dat dus ook niet aan de buitenwereld te melden.
De berichten over Apple komen nadat vorige maand al bekend werd dat de zelfrijdende auto van Google grote vertraging op dreigt te lopen. Dat verleidt Bloomberg tot de uitspraak: "Gooit Silicon Valley de auto-industrie door de war of is het net andersom?"

Apple autoproject op sterven na dood - Automobielmanagement.nl

Apple autoproject op sterven na dood

Apple heeft de afgelopen maanden honderden mensen die werken aan haar autoproject Project Titan ontslagen of overgeplaatst.

Apple autoproject op sterven na dood

Daarbij gaat het vooral om hoogwaardige technici die bezig waren met het ontwerp of de pre-productie van het chassis, de vering, het onderstel en andere onderdelen van wat ooit de Apple-auto had moeten worden.
Dat meldt persbureau Bloomberg. Project Titan telt nog altijd wel zo’n duizend medewerkers. Over hun lot zal Apple de komende tijd beslissen. Hoewel wijd en zijd bekend is dat Apple aan een eigen auto werkte, heeft de tech-onderneming dat zelf nooit bekend gemaakt. Als Apple zou besluiten om er mee te stoppen, hoeft ze dat dus ook niet aan de buitenwereld te melden.
De berichten over Apple komen nadat vorige maand al bekend werd dat de zelfrijdende auto van Google grote vertraging op dreigt te lopen. Dat verleidt Bloomberg tot de uitspraak: "Gooit Silicon Valley de auto-industrie door de war of is het net andersom?"