De omzet sprong van 769 miljoen naar bijna 1,92 miljard dollar. Het aantal afgeleverde auto’s kwam met 24.821 ruim dubbel zo hoog uit als een jaar eerder. Daarbij ging het om 16.047 Model S’en en 8.774 keer de Model X. Wall Street beloonde de mooie cijfers met een koerssprong van vijf procent.

Topman Elon Musk verwacht dat de sterke prestaties ook in het lopende kwartaal en op langere termijn door zullen gaan. Hij durft zelfs te stellen dat het vierde kwartaal opnieuw winst op zal leveren. De verdere uitbouw van gigafabriek-productie en de gelijktijdige ontwikkeling van Model 3 leggen de fundamenten voor verdere groei, stelt hij. Tesla meldt nu dat het Model 3 al vanaf de tweede helft van volgend jaar hoopt te gaan leveren.

Tesla breidt ook het network aan superlaadstations verder uit. Begin deze maand waren er wereldwijd 715 lokaties. In Europa kan nu bijna 90 procent van de bevolking binnen een straal van 240 kilometer een ‘supercharger’ vinden. Daarnaast zijn er ruim 3.200 wat Tesla noemt bestemmingsladers, zoals bij hotels of winkelcentra, met samen 5.547 aansluitpunten.