Wereldwijd verkocht het merk met de ster 173.096 nieuwe personenauto’s, dat is 11 procent meer dan een jaar eerder. In de eerste tien maanden wist Mercedes-Benz zo’n 1,71 miljoen auto’s af te zetten, een groei met 11,7 procent.

De sterke groei is opnieuw grotendeels te danken aan China. Daar verkocht Mercedes-Benz de afgelopen maand 42.224 nieuwe auto’s, ruim 27 procent meer dan een jaar eerder. China is nu goed voor een kwart van de wereldwijde afzet van de Duitse fabrikant. "We hebben er dit jaar met 387.000 nieuwe auto’s ook al meer verkocht dan in heel 2015," zegt topman Ola Källenius. In Europa kwam zijn bedrijf nog op een kleine 10 procent groei. Duitsland is echter een tegenvaller geworden want daar werden in oktober opeens 1 procent minder Mercedessen aan de man gebracht. Ook in de VS was sprake van een daling met 1 procent waarmee de teller voor de eerste tien maanden wat de Amerikaanse markt betreft nu ook op rood is gesprongen.