Dat meldt BMW in een bericht over de verkopen in oktober. In die maand werden 5.952 exemplaren van de BMW i en de BMW iPerformance verkocht waarmee de stand over de eerste tien maanden van dit jaar op 47.286 staat. "BMW i blijft daarmee haar rol spelen als voorloper bij de innovatie binnen de groep, daarmee technologieën biedend die bij al onze modellen toegepast kunnen worden," zegt directeur verkoop Ian Robertson.

BMW boekte in oktober opnieuw een verkooprecord met 196.002 voertuigen, dat is 2,3 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Over de eerste tien maanden verkochten de Duitsers 1.942.642 nieuwe auto’s, een groei met bijna zes procent. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we deze trend tot het eind van het jaar voort kunnen zetten," zegt Robertson. Binnen de groep komt het merk BMW zelf over tien maanden uit op 5,5 procent groei. Dat vertraagde in oktober echter wel tot net één procent waarbij ook BMW in de Verenigde Staten een min moet melden. MINI deed het een stuk beter want dat wist de afgelopen maand bijna negen procent meer auto’s aan de man (of de vrouw) te brengen. Verder blijven motorfietsen een succes want daarvan werden er de afgelopen maand 19 procent meer verkocht dan een jaar eerder.