In oktober leverde de groep weer 870.300 nieuwe auto’s af, dat is 4,7 procent meer dan een jaar eerder. De toename lijkt ook weer wat te versnellen want over de eerste tien maanden kwam de groei uit op 2,6 procent naar 8,5 miljoen stuks.

Die groei komt voor een steeds groter deel voor rekening van China. Daar verkochten de Duitsers met 363.900 stuks vorige maand ruim 16 procent meer auto’s. In Europa lagen de verkopen echter met 0,9 procent nauwelijks hoger dan vorig jaar. In Duitsland verkochten de VW-merken afgelopen maand zelfs bijna tien procent minder auto’s dan in oktober 2015. Ook de Amerika’s doen het ronduit slecht met een daling van ruim 32 procent in Zuid-Amerika, vooral door Brazilië, en met 9,5 procent in de VS.

Wat merken personenauto’s betreft is Skoda koploper want dat wist de verkopen afgelopen maand met bijna elf procent op te krikken. Seat noteert een plus van ruim vijf procent, Porsche komt nog iets hoger uit op zes procent terwijl VW zelf een overtuigende vier procent meer verkocht. Audi blijft nu echter op net één procent steken. Uitstekend gaat het verder bij de bestelwagens want daarvan werden er ruim 14 procent meer verkocht dan in oktober 2015.